RKGSV doet zich flink tekort in Mierlo tegen Mifano

Gerwen moest in de 1e competitie wedstrijd aantreden tegen het uit Mierlo komende Mifano. Deze vereniging die vorig seizoen nog een prima 3e plaats en nacompetitie haalde, had met enkele vertrokken spelers toch wel een jasje uitgedaan.

Op een prima veld onder een heerlijk zonnetje startte Gerwen prima, het nam meteen initiatief en vooral via de rechterzijde kregen v d Berk en de Loo volop ruimte om te voetballen.

Enkele prima acties en voorzetten van de Loo hadden in de eerste helft zeker meer moeten opleveren, zowel Jansen als v Erp kwamen net een teenlengte tekort om deze voorzetten binnen te tikken.

Eigenlijk had Gerwen niet veel te vrezen van Mifano, want in de eerste helft kwamen ze niet veel verder dan lange ballen op de balvaste spits v Sinten, sporadische kwamen ze maar in het zestien meter gebied van Gerwen, dat de groenwitten dan ook met een 0-0 de rust ingingen was eigenlijk zeer verwonderlijk, ze vergaten zich te belonen in die eerst 45 minuten.

De 2e helft gaf een wat ander beeld, de strijd werd wat feller maar bleef uiterst sportief onder de goed leidende scheidsrechter Clijsen, de ploegen waren wat meer in evenwicht en ook Mifano kwam tot 2 kansen, waarvan er 1 eigenlijk niet te missen was, maar v Hertroy plaatste de bal in het zijnet.

Mifano koesterde het ene puntje en beet zich vast in de tegenstander, Gerwen had er toch wat moeite mee en ging daardoor slordiger spelen, maar des al niet te min, kregen vervolgens Terlinden, de Loo en opnieuw Terlinden grote mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Helaas konden de groenwitters het balletje deze zondag niet tegen het net krijgen en bleef het bij een 0-0 stand, waarmee ze zich zelf tekort deden. De inzet en beleving was prima vandaag, er zit veel voetbal in deze ploeg en als het voorin nog wat scherper wordt, gaan we nog veel leuke wedstrijden zien van RKGSV.

 


Overig nieuws

In memoriam Hans Schoenmakers

19-02-2024

Deze ochtend bereikte ons het...

Gerwen op karakter naar winst bij Nieuw Woensel

05-02-2024

Gestolen punten brieste trainer...

Vriendschappelijk wedstrijd ELI

26-01-2024

Komende zondag 28 januari speelt...

Oefenwedstrijd tegen SV Brandevoort

23-01-2024

Vanavond (23 januari) staat er...