Op het knusse gezellige sportparkje de Polder in Geren waren deze zondag vele toeschouwers aanwezig om de wedstrijd Gerwen-Bavos te aanschouwen.

Enkele waren te laat en miste meteen na de aftrap al de voorsprong van Gerwen, binnen 25 seconde lag de bal al in het netje, een prima balletje in de diepte werd door Daan de Loo boven in het dak van het doel gesproken en bracht Gerwen meteen op de gewenste voorsprong.

Bavos had de eerste 20 minuten nodig om zich van deze klap te herstellen en net in die fase had Gerwen nog een keer toe kunnen slaan door Daan van Erp die zijn kopbal gepakt zag worden door keeper van Neerven.

De wedstrijd zat vol strijd en inzet en van goed voetbal was niet veel sprake, doordat beide ploegen vroeg druk wilde zetten, werd er vaak gekozen voor de lange bal en de strijd om de 2e bal. Steeds vaker zag je dat de mannen uit Bakel dit naar zich toetrokken en zich niet wenste neer te leggen bij de 1-0 achterstand. Heel veel kansen kregen beide teams niet meer voor rust, maar gezien de strijd voelde je wel aankomen dat er nog wat ging gebeuren in de 2e helft.

En dat was ook zo, de supporters hoefde zich niet te vervelen want beide teams gooide er ontzettend veel strijd in en daarbij was duidelijk dat Bavos zich hier veel beter bij voelde dan Gerwen.

Na 55 minuten was er al een kans voor Bouwmans, maar zijn schot ging voorlangs, echter was dit uitstel van korte duur, want 5 minuten later werd er onvoldoende druk gezet op de bal door de voorwaartse van Gerwen en was Verschuuren er snel vandoor met de bal. In de 16 kapte hij zijn tegenstander uit en schoot de bal netjes binnen in de korte hoek. Op dat moment een prima stand want beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Echter Bavos rook meer en werden steeds brutaler, de ruimtes werden groter en Gerwen ging steeds slordiger spelen, gevolg was dat in een tijdbestek van 5 minuten achtereen volgens Verschuuren en Vereiken hun ploeg op voorsprong hadden kunnen schieten, maar keeper van de Gevel pareerde beide schoten fantastisch. In de laatste fase was het dezelfde van de Gevel die Gerwen op de been hield met uitstekend keeperswerk. Ook Gerwen kreeg nog 2 mogelijkheden door van Malten, die beide kopballen niet in het doel wist te krijgen.

Tot het einde toe had er een winnaar kunnen komen, beide ploegen streden tot de laatste minuut voor de overwinning, maar uiteindelijk bleef het bij een gelijkspel, waarbij Gerwen het meest blij kon zijn en keeper van de Gevel dankbaar, het was ook niet voor niets dat hij tot man van de wedstrijd werd gekozen.

 


Overig nieuws

Romano ter Linden wil met RKGSV weg omhoog inslaan

01-02-2023

Zondag staat in de vierde klasse...

Defensief sterk Gerwen pakt overwinning in Brandev

30-01-2023

Heel veel geeft Gerwen dit...

Pascal Manders clubmens van het jaar bij RKGSV

09-01-2023

Tijdens de drukbezochte...

RKGSV en Pierre van den Eeden verlengen met nog ee

09-01-2023

Na een korte evaluatie zijn...

75 JAAR RKGSV | JUBILEUMSEIZOEN | 1948 - 2023
Toggle Bar