Onder prima omstandigheden is het RKGSV ondanks een groot overwicht opnieuw niet gelukt om de eerste 3 punter binnen te halen.

Achteraf was iedereen er wel over eens dat ze de overwinning verdiende maar mochten uiteindelijk nog blij zijn met een punt omdat ze in de laatste seconde van de wedstrijd nog een penalty kregen.

Gerwen had er zin in want het startte uitstekend tegen Milheeze, zonder Terlinden en Ruud Jansen die in de warming up uit viel, creëerde Gerwen meteen een groot overwicht. Milheeze kon het eerste half uur alleen maar tegen houden en hadden de handen vol om de voorwaartse van het scoren te houden. Er waren mogelijkheden voor Milosovic en de Loo, maar beide schoten werden gepareerd door keeper Borsboom, die een ware plaag voor Gerwen zou worden in de loop van de wedstrijd.

Na 25 minuten leek Gerwen op voorsprong te komen maar de goal werd afgekeurd voor vermeend buitenspel. Gerwen bleef goed spelen en had mogelijk kunnen scoren door een kopbal van van Malten en een kans voor Milosovic, maar beide keren stond opnieuw Bosboom in de weg. Milheeze kwam amper over de middenlijn en keeper vd Gevel kreeg af en toe slechts een terugspeelbal te verwerken. Tot de 40e minuut, toen een verre bal werd opgepikt door Peters en die binnen het 16 meter gebied werd gevloerd door Maas. Penalty besliste scheidsrechter Sahti en dat was terecht, deze werd door vd Vrande prima binnen geknald en Gerwen stond tegen de verhouding in met 0-1 achter.

De 2e helft gaf het zelfde beeld, Milheeze verdedigde met man en macht en loerde op een counter, Simons en Kreemers probeerde het van afstand, maar Bosboom had overal een antwoord op.

Gerwen deed er alles aan om de achterstand goed te maken en nam daarbij ook risico’s, in tegenstelling tot de 1e helft kwam Milheeze nu wel een paar keer gevaarlijk op de helft van Gerwen en in de 62e minuut schoot Broeks de 0-2 binnen, toen hij in de diepte werd gelanceerd door Nooijen.

Gerwen stond perplex, zo veel overwicht en nog met 0-2 achter komen, echter treurden ze niet en gaven er nog een wat gas bij. Trainer vd Eeden bracht er met Daan van Erp nog een extra spits bij en ging op zoek naar de aansluiting.

Van Erp viel prima in, na 5 minuten kwam hij al alleen voor keeper Bosboom, maar zijn pas op de geheel vrijstaande vd Berk was te kort. Weer 5 minuten later verscheen van Erp weer vrij voor Bosboom en nu kon hij enkel gestopt worden door een overtreding, de penalty werd vervolgens snoei hard binnen geschoten door Milosovic. Gerwen wilde meer en zette Milheeze met de rug tegen de muur, opnieuw van Malten met een kopbal en van Erp hadden de gelijkmaker op hun schoen, maar uitblinker Bosboom stond opnieuw in de weg. Doordat Gerwen alle risico’s nam om de gelijkmaker te maken, kreeg Milheeze 5 minuten voor tijd een uitgelezen kans uit een counter om de wedstrijd in het slot te gooien, echter doelman vd Gevel bleef overeind na een 1:1 situatie met Broeks.

Gerwen bleef er in geloven en kreeg uiteindelijk toch nog loon naar werken, toen Milosovic in de allerlaatste minuut naar de grond werd getrokken door vd Vrande en scheidsrechter Sahti voor de 3e maal deze middag terecht naar de stip wees. Dezelfde Milosovic knalde de 2-2 op het scorebord en de wedstrijd was gespeeld. Gerwen had alles gegeven en verdiende op basis van het overwicht de overwinning, maar achteraf kunnen ze nog blij zijn dat er in de laatste minuut nog een puntje werd gepakt. Al met al een prima en leuke wedstrijd en genoeg houvast voor de volgende wedstrijden.

 


Overig nieuws

Zohir El Maach gaat op doelpuntenjacht bij RKGSV

12-06-2024

Persbericht Pascal Snijders...

Geen finaleplaats voor Gerwen na verlies in Bergei

10-06-2024

Voor het 2e jaar op rij strandt...

Welkom Luuk Nijenboer en Cas van de Vijfeijken

07-06-2024

Luuk en Cas zullen komend seizoen...

Bergeijk - RKGSV zondag 14:30u

07-06-2024

De Groen-Witte trein dendert...