Het is Gerwen niet gelukt om zijn ongeslagen status te behouden, tegen koploper HVV ging het ruim ten onder in een matige topper. Dit soort wedstrijden worden vaak beslist door momenten, HVV kreeg er 5, schoten er 3 in en 1 op de paal. Gerwen kreeg er 4 en mistte ze allemaal, waardoor HVV uiteindelijk terecht met de overwinning aan de haal ging.

Coach van den Eeden moest deze zondag wel behoorlijk improviseren met zijn elftal, want smorgens meldde zich de aanvallers v Erp en de Loo ziek af en Tom vd Berk zat met een blessure langs de kant. Met een geïmproviseerde voorhoede startte Gerwen goed. Al in de 2e minuut kreeg het een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, toen Kreemers vrij op doelman Nelissen af kon gaan, maar zijn te slappe inzet gekeerd zag. Een paar minuten later was HVV wel scherp toen het een vrije trap snel en listig nam en Hertogs de bal knap langs doelman v d Gevel in de verre hoek kon lepelen, 0-1. En eigenlijk was dit nu net het verschil in de 1e helft tussen HVV en Gerwen, de mannen uit Helmond waren scherper en feller in de duels, Gerwen keek toe in die fase en deed te weinig. Dezelfde Hertogs had HVV in de 15e minuut al op 0-2 kunnen zetten, toen hij een prima steekballetje van vd Laar, buiten bereik van vd Gevel op de paal schoot. In die fase speelde HVV wat makkelijker de bal rond en had de mogelijkheid via vd Laar en Hertogs om de stand naar een hoger niveau te tillen. Gerwen acteerde te slap en kreeg geen vat op het spel van HVV. Toch had het de gelijkmaker kunnen maken toen een actie van Mike vd Berk geen vervolg kreeg en hij de bal op goal schoot in plaats van naar Coen Jansen te spelen die bij de 2e paal geheel vrij stond. Net voor rust deed vd Berk het wel goed en had zijn perfecte voorzet door Kreemers vrij voor doelman Nelissen ingekopt moeten worden, maar jammerlijk ging de bal naast. Zoals eerder genoemd viel aan de andere kant een moment wel goed voor HVV, toen een snelle aanval door v Beek langs vd Gevel werd getikt en de ruststand op 0-2 bracht.

Blijkbaar had de thee Gerwen goed gedaan, want in de 2e helft zat er meer energie in het team, met meer strijd en beleving gingen de groenwitten op jacht naar de aansluiting. De duels werden meer gewonnen en het leek nog een aardig potje te gaan worden, echter dacht Hertogs daar anders over. in de 55e minuut beloonde hij zijn solo met zijn 2e doelpunt van de dag en dat betekende eigenlijk de genadeklap voor Gerwen. HVV geloofde het wel en liet de tegenstander wat komen, het leverde nog 2 kansen op voor Gerwen voor eerst ter Linden die zijn vrij trap prima gekeerd zag door Nelissen en v Malten kreeg uit een voorzet niet genoeg kracht achter de bal en zag zijn kopbal nog net gekeerd door diezelfde Nelissen. Zodoende kwam de overwinning van HVV niet meer in gevaar en blijft het koploper.

Gerwen zal zich zondag dienen te herpakken als het opnieuw een van de koplopers tegenover zich krijgt, het Eli van oud trainer Jeroen Vermaas is dan de tegenstander in Lieshout. Willen onze jongens kans maken is het te hopen dat beide spitsen weer fit zijn, maar dat er vooral meer strijd en duels worden gewonnen in de wedstrijd.

 


Overig nieuws

In memoriam Hans Schoenmakers

19-02-2024

Deze ochtend bereikte ons het...

Gerwen op karakter naar winst bij Nieuw Woensel

05-02-2024

Gestolen punten brieste trainer...

Vriendschappelijk wedstrijd ELI

26-01-2024

Komende zondag 28 januari speelt...

Oefenwedstrijd tegen SV Brandevoort

23-01-2024

Vanavond (23 januari) staat er...