Zondag staat in de vierde klasse G (Zuid II) een heuse subtopper op het programma. RKGSV neemt het in eigen huis op tegen Mifano. Oftewel de nummer 4 tegen de nummer 3. Romano ter Linden (ex-Geldrop) is bij de thuisclub een van de nieuwelingen. Hij wil met RKGSV graag meedoen om de prijzen. Een overwinning tegen de ploeg uit Mierlo is dan minimaal noodzakelijk.

Met 20 punten uit 11 wedstrijden staat RKGSV op de vierde plek. De formatie van de nieuwe trainer Pierre van den Eeden heeft acht punten minder dan koploper HVV Helmond, maar ook een duel minder gespeeld. De Braak is tweede (met 24 uit 12) en Mifano derde (met 22 uit 12). "Bij winst komende zondag, wippen we dus sowieso over Mifano heen", oordeelt Ter Linden. "En als De Braak niet wint van stadsgenoot Rood Wit'62, krijgen we ook die ploeg weer in het vizier. Het staat allemaal heel dicht bij elkaar bovenin, maar we kunnen niet meer doen dan zelf al onze wedstrijden winnen."

Na een moeizame start - waarbij de spelers volgens Ter Linden moesten wennen aan elkaar, de trainer en een wat anders speelwijze - is de weg naar boven nu ingezet. Zo lijkt het althans. "We hebben wat onnodige punten laten liggen en verloren verdiend van HVV. Voor de rest wonnen we van ELI en Brandevoort en speelden we gelijk tegen De Braak en Rood Wit'62. Voetballend zijn we vaak de betere ploeg, maar we belonen onszelf nog te weinig. Wél is al duidelijk dat de ideeën van Pierre heel goed passen bij deze ambitieuze spelersgroep."

Combineren
Ter Linden (29) stopte in de winterstop van 2022 bij eersteklasser Geldrop, omdat hij het zaalvoetballen bij BE'79 (eredivisie), zijn werk én zijn gezin niet langer meer kon combineren met voetballen op het veld. "Minimaal twee keer in de week trainen en spelen op een heel behoorlijk niveau ging niet meer. Vandaar dat ik besloot het veldvoetbal te laten vallen. Heel jammer, maar ik moest een keuze maken. Toen ik door Pierre werd benaderd om aan te sluiten bij RKGSV, begon het toch weer te kriebelen. In goed overleg met de spelersgroep, hoef ik maar één keer in de week te trainen."

Het bevalt de middenvelder uitstekend in Gerwen. "We hebben een leuke selectie, met een goede balans tussen jeugdige talenten en enkele ervare krachten." Van der Linden is dan ook van mening dat RKGSV een belangrijke rol gaat spelen in de kampioens- en promotiestrijd in de vierde klasse G. "We willen minimaal een plek in de nacompetitie, maar gokken stiekem ook nog dat we kunnen meedoen om de titel. Maar dan mogen we zelf eigenlijk niets meer laten liggen. Het wordt tegen Mifano zeker geen gemakkelijke pot. Zij hebben een sterke, fysieke ploeg, met veel duelkracht."

Bron: https://amateurvoetbaleindhoven.nl/romano-ter-linden-wil-met-rkgsv-weg-omhoog-inslaan

 


 

Overig nieuws

Gerwen morst dure punten in titelstrijd

22-04-2024

Het gehele seizoen gaven 4 teams...

In memoriam Jan Verkuijlen

21-04-2024

Gisteren bereikte ons het...

Sterk Gerwen walst over Pusharia heen

15-04-2024

Waar het in de heenwedstrijd nog...

Gerwen heeft het opnieuw moeilijk tegen Hapert, ma

08-04-2024

Net als in de heenwedstrijd heeft...