Beide keepers stonden er maar beteuterd bij na de wedstrijd, zowel Harm Vincent ( Rood Wit 62) als Tommy vd Gevel ( RKGSV) hadden bijna niets te doen gehad in deze wedstrijd. Daar waar Vincent nog een cruciale redding had in de 1e helft, hoefde v d Gevel amper in actie te komen. Toch moesten beid keepers respectievelijk 4 ( vd Gevel) en 5 keer (Vincent) de bal uit het netje vissen.

Het gaf wel aan dat het een wedstrijd was met weinig doelpogingen en die er waren vlogen er bijna allemaal in, hierin was Gerwen net iets beter en nam de winst mee naar huis.

Gerwen startte slordig en liet de bal te langzaam rond gaan, het tempo was te laag en Rood Wit kwam niet echt in de problemen. Het kwam zelfs op voorsprong in de 17e minuut. Vd Gevel werd gehinderd en kreeg de bal niet onder controle, vd Kerkhof was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Scheidsrechter Verstraaten die zijn eigen wedstrijd floot zag er geen overtreding in en keurde de goal goed. Gerwen kreeg nog meer pech te verwerken, want bij de afwezigheid van v Malten viel verdediger Ruud Janssen na 20 minuten ook nog uit met een blessure, routinier Mark Bartels nam zijn plaats prima in.

De groenwitten kwamen na 30 minuten enigszins verrassend langszij, v Erp snelde er op links voorbij en zijn voorzet werd relatief makkelijk binnen getikt door Bjorn Kreemers. Enkele minuten later verscheen Mike vd Berk vrij voor Harm Vincent, echter bleef de keeper van Rood Wit op de been en maakte zoals eerder vernoemd zijn enige redding van de wedstrijd. Toch kwam Gerwen op voorsprong uit een corner van Romano Terlinden, die de bal slim en kort op Martijn v Rooij terug legde, knalde laatstgenoemde de bal snoeihard in de linker kruising. Weer 2 minuten later snelde opnieuw v Erp na een prima pass van Terlinden richting Vincent en dit maal moest hij capituleren voor het schot in de rechter beneden hoek. Ruststand 1-3 en het leek ergens al beslist, want voor de rest waren er amper doelpogingen geweest aan beide kanten.

Maar ook in de 2e helft was het bij iedere kans raak. Rood Wit geloofde er wel in en met een flinke portie extra energie kwam het direct na rust alweer dichterbij. Een voorzet van Thijs van Rijt viel via de rug van Joey v d Berk precies voor de voeten van topschutter Roel Merkx en het was voor hem een koud kunstje om de bal tegen de touwen te jagen. De supporters van Rood Wit gingen er eens voor zitten en ondanks dat het er niet veel waren, lieten zij zich goed horen en dirigeerde hun ploeg naar voren. Echter hadden ze niet gerekend op de invaller van Gerwen 5 in de 2 helft, en net als afgelopen donderdag werd de 19 jarige Willem Verwey een plaag voor de verdediging van de tegenstander. Met razend snelle rushes langs de zijlijn stichtte hij steeds opnieuw gevaar. Twee van deze rushes waren de verdedigers van Rood Wit ook te machtig. In de 75 en 82e minuut gaf hij de bal na prima solo’s af aan zijn maatje Daan v Erp en deze wist er wel raad mee, beide keren was hij er als de kippen bij om de bal tegen het net aan te werken.

Tussendoor had Stephan v d Water uit een vrije trap de stand weer wat dragelijker gemaakt en net voor tijd vergistte scheidsrechter Verstraaten zich in een bal die over de lijn was en hij toch liet door spelen. De voorzet van Merkx werd binnen gekopt door Kyle v Lieshout waardoor de eindstand op 4-5 kwam. Een wedstrijd met veel doelpunten en toch weinig spektakel en doelgevaar, beide ploegen waren deze zondag dus zeer effectief en Gerwen door zijn jonkies net iets beter en nam zodoende de drie punten mee, waardoor het zich in de top van het klassement speelt.