Het is Gerwen niet gelukt om de volle winst in eigen huis te houden. Tegen een zwaar defensief spelend ZSC het met een gelijkspel genoegen nemen.

Gerwen startte prima en zette ZSC meteen met de rug tegen de muur. Binnen 20 minuten had het vier grote mogelijkheden om te scoren. Vd Berk, Butela & v Erp hadden het vizier niet genoeg op scherp staa waardoor doelman Houbraken steeds redding kon brengen. Houbraken zou uitgroeien tot man van de wedstrijd, steeds stond ie op de goed plek en met een paar prachtige reddingen won hij het punt voor ZSC.

Na de goede aanvangsfase zonder doelpunten groeide ZSC in de wedstrijd en verdedigde met man en macht. Het werd moeilijker voor de groen-witten om een gaatje te vinden Aangezien ZSC geen enkele aanvallende intenties had werd de ruststand met 0-0 bereikt.

Na rust bleven de groen-witters sterker maar het doel kon maar niet gevonden krijgen. De ingevallen Kreemers was nog het dichtste bij in de 62e minuut, zijn omhaal ging net naast. De beste mogelijkheden waren voor de luchtmacht, vd Berk en Raaijmakers, die bij corners en vrije trappen slechts centimeters te kort kwamen om de bal langs Houbraken te koppen. En daar waar je zelf niet scoort, slaat de tegenstander toe. Een te korte terugspeel bal op vd gevel, die werkelijk niets te doen had gehad, werd door v Beek onderschept. Zijn voorzet werd door Huijbers achter de verbouwereerde keeper geschoten in de 80e minuut. Het leek een klassieke uitslag te worden. Daar waar je zelf niet scoort, krijgt de tegenstander altijd een mogelijkheid welke de mannen uit Westerhoven gretig tot zich namen.

Toch rechtte Gerwen nog een keer de rug en gooide alles op de aanval. Uiteindelijk kwam het in de 86e minuut aan de gelijkmaker toen een schot van Kreemers bij de 2e paal werd binnen getikt door de Ronde. Zelfs winst had er nog ingezeten, want v Nisselrooij en Raaijmakers kwamen een teenlengte tekort. Het bleef bij 1-1 en daar waren de mannen van ZSC maar wat blij mee en vlogen terecht doelman Houbraken om de nek na het eindsignaal van de scheidsrechter.

Overig nieuws

Competitie indeling 1e elftal nieuwe seizoen

05-07-2024

De competitie indeling voor het...

Alvaro Martinez Merino sluit aan bij het vaandelel

25-06-2024

¡Bienvenidos Alvaro! Voor de...

Zohir El Maach gaat op doelpuntenjacht bij RKGSV

12-06-2024

Persbericht Pascal Snijders...

Geen finaleplaats voor Gerwen na verlies in Bergei

10-06-2024

Voor het 2e jaar op rij strandt...