Was het de donderspeech in de rust van trainer Pierre van den Eeden of de omzettingen in de 2e helft, die Gerwen weer aan het voetballen kreeg? Feit was wel dat op het prachtige sportpark in Luijksgestel Gerwen de eerste helft volkomen faalde en blij mocht zijn dat het niet met een 4-0 achterstand de rust inging.

Liefst 5x verschenen de aanvallers van de Raven in de 1e helft vrij voor keeper Tommy van de Gevel. Twee maal werd op de paal geschoten, twee maal redde de sluitpost van Gerwen bekwaam en in de 25e minuut moest hij capituleren toen Huib Borrenbergs in tweede instantie de bal achter van de Gevel kreeg. Gerwen, dat in Lucas de Groot en Quinn Donkers twee 16-jarige op de bank had zitten, bakte er de eerste helft helemaal niets van. Op het werkelijk schitterend bespeelbaar veld ging er veel mis in balbezit. Vele passes werden gewoon ingeleverd bij de tegenstander en daar waar Gerwen het al een heel jaar van moet hebben, namelijk keihard werken en er veel energie in steken, was ver te zoeken.

De Raven vocht voor zijn kans en had de punten hard nodig om nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Het zat veel beter in de wedstrijd en vooral Jens Hobbelen en Niels Peeters waren in de eerste helft een plaag voor de verdedigers van Gerwen. Dat het slechts 1-0 bij rust was, kon ook als een mirakel worden gezien, waardoor Gerwen alsnog in leven bleef.

Na rust tapte de groenwitters dan toch uit een ander vaatje. De omzettingen deden de ploeg goed en ineens was daar weer de werklust waar de ploeg al een heel seizoen om geroemd word. Duels werden makkelijker gewonnen en via rechts met Daan de Loo en Joey Maas ontstond er steeds meer gevaar. Keeper Freek Stoeldraaiers kon in eerste instantie schoten van Mike van den Berk en Daan van Erp nog pareren. Echter in de 65e minuut was hij kansloos toen Daan de Loo zijn tegenstander voorbij snelde en zijn voorzet snoeihard door topschutter Daan van Erp werd binnen geschoten. Gerwen pakte door en nam ook risico’s, het wilde nu perse winnen om kans op nacompetitie levend te houden en dat pakte goed uit. De Raven had nog op voorsprong kunnen komen want uit 2 counters hadden ze kunnen scoren, maar wederom stond keeper van de Gevel op zijn post.

Met de 16-jarige ingevallen Lucas de Groot als debutant en Willem Verweij als extra aanvaller bleef Gerwen op zoek naar de voorsprong. Deze kwam er dan ook in de 89e minuut, een prima aangesneden voorzet van Joey Maas was een prooi voor Willem Verweij. Hij kopte de bal bij de 2e paal uiterst precies langs keeper Stoeldraaiers. De vreugde bij de groenwitters was groot, het hield hiermee zicht op de nacompetitie voor promotie. De mannen van Waldo van den Besselaar probeerde nog in een alles of niets poging een punt te bemachtigen echter resulteerde dit in een tegendoelpunt. Uit een counter kon Tomas van Nisselrooi de bal via de paal langs Stoeldraaiers krijgen en de eindstand op 1-3 brengen.

Een belangrijke overwinning voor Gerwen wat deze zondag speelde met vuur. Als de Raven zijn kansen had benut in de eerste helft was het seizoen al over geweest voor Gerwen. Nu kan bij een overwinning op DOSL aanstaande maandag op 2e pinksterdag op de Polder de 3e periode worden binnen gehaald en zouden ze voor de tweede maal op rij voor promotie kunnen spelen naar de 3e klasse.

 


Overig nieuws

Zohir El Maach gaat op doelpuntenjacht bij RKGSV

12-06-2024

Persbericht Pascal Snijders...

Geen finaleplaats voor Gerwen na verlies in Bergei

10-06-2024

Voor het 2e jaar op rij strandt...

Welkom Luuk Nijenboer en Cas van de Vijfeijken

07-06-2024

Luuk en Cas zullen komend seizoen...

Bergeijk - RKGSV zondag 14:30u

07-06-2024

De Groen-Witte trein dendert...