Voor het 2e jaar op rij strandt Gerwen in de halve finale van de play-offs. Was het vorig jaar na verlenging tegen DVS met het kleinst mogelijk verschil, deze zondag moest het ruim zijn meerdere erkennen tegen en in Bergeijk. De plaatselijke Blauw-Gelen waren slimmer en sterker dan onze Groen-Witters en gaan zondag verdiend de finale in om promotie naar de 3e klasse te bewerkstelligen.

Met flink wat aanpassingen begon Gerwen goed aan de wedstrijd. Het kreeg van Bergeijk de bal en mocht aanvallen. Bergeijk plooide terug en probeerde via de omschakeling de snelle Colin Bergmans of de behendige Samin Yusofi aan het werk te zetten. Het had na 2 minuten al bijna succes, na een misverstand tussen de centrale verdedigers, stond Yusofi ineen vrij voor doelman Tommy van de Gevel. Die kon nog met zijn voet een vroege achterstand voor Gerwen voorkomen.

Gerwen voetbalde op zich best aardig maar kwam niet tot grote kansen, buiten afstandsschoten van Pim Simons en Daan de Loo, werd keeper Daan Bauhaus niet echt op de proef gesteld. Bergeijk vond het prima zo en wachtte geduldig af tot Gerwen een foutje zou maken en kon toe slaan. Dat kwam er dan ook in de 36e minuut. Een bal op het middenveld werd te slap ingespeeld en kwam bij Yusofi terecht, deze bedacht zich geen moment en speelde meteen diep op Gijs Jansen, die kon vrij op Tommy van de Gevel doorlopen en schoot de bal kiezelhard in het kruis. Op dat moment enigszins vertekenend, want heel veel initiatief hadden de Blauw-Gele niet genomen. Gerwen herpakte zich direct en had direct een antwoord klaar. Daan de Loo zette met een steekbal Willem Verweij vrij voor Daan Bauhaus en had de gelijkmaker kunnen binnenschieten echter werd zijn net iets te slap balletje door Bauhaus prima verwerkt. Ruststand 1-0 voor de thuisploeg en je voelde wel aan dat er nog wat stond te gebeuren in de 2e helft.

De vele toeschouwers gingen er eens voor zitten en werden niet bedrogen. Meteen na rust stond het ineens 2-0. Tom van de Berk speelde ongelukkig en te zacht terug op zijn eigen keeper en opnieuw was Samin Yusofi er als de kippen bij. Hij controleerde de bal en liet Tommy van de Gevel kansloos. Het sierde Gerwen dat ze er nog een schepje bovenop deden en direct volle bak de aansluiting zochten. Binnen 10 minuten na de achterstand schoot eerst Thomas van Nisselrooij op de lat, stond Daan Bauhaus in de weg bij een doelpoging van Daan v Erp en haalde Len Rutten een bal van de lijn van Bjorn Kreemers. Gerwen vocht voor wat het waard was en nam enorme risico’s. Het moet dan wat meezitten en een aansluitingstreffer maken om geloof te houden, echter sloeg Bergeijk wel toe in de omschakeling en besliste de wedstrijd na een uur spelen. Eerst was het Stijn Cuipers in de 62e minuut die binnen knalde en iets later was het Tijs van de Laar die de bal prachtig over Tommy van de Gevel stiftte. Het was over en sluiten voor Gerwen. Het bleef zoeken naar een eretreffer die er ook kwam in de 69e minuut, Daan van Erp maakte oog in oog met Daan Bauhaus geen fout en zette 4-1 op het bord.

Mogelijk geloofde Gerwen nog in een stunt, want werkelijk iedereen liep nu naar voren en dat gaf Bergeijk de mogelijk om de een na andere kans weg te counteren. Het maakte er slechts nog 1 uit de vele kansen die ze nog kregen. Tigo Rutten zette de 5-1 op het scorebord echter het slotwoord was voor Gerwen, toen Pierre Butela in de allerlaatste minuut nog de 5-2 kon binnentikken. Bergeijk maalde er niet om en mag zich op gaan maken voor de finale. Deze leuke en sportieve wedstrijd, die uitstekend werd gefloten door scheidsrechter Geurtsen was tot een goed einde gebracht. Voor Gerwen, wat een prachtig seizoen heeft gehad, zit het erop. Na 2 keer achter elkaar gestrand te zijn in de halve finale rest een mooie uitdaging om het volgend seizoen opnieuw een gooi te doen naar de finale.

 


Overig nieuws

Competitie indeling 1e elftal nieuwe seizoen

05-07-2024

De competitie indeling voor het...

Alvaro Martinez Merino sluit aan bij het vaandelel

25-06-2024

¡Bienvenidos Alvaro! Voor de...

Zohir El Maach gaat op doelpuntenjacht bij RKGSV

12-06-2024

Persbericht Pascal Snijders...

Geen finaleplaats voor Gerwen na verlies in Bergei

10-06-2024

Voor het 2e jaar op rij strandt...