RKGSV verrast trainer Jeroen Vermaas in positieve zin

Met een toch al smalle selectie begon trainer Jeroen Vermaas met zijn RKGSV aan het seizoen. In de voorbereiding werd het nog erger, omdat er nog eens drie spelers afhaakten door blessures en ziekte. Met slechts dertien spelers, onder wie twee keepers, was het natuurlijk niet te doen en Vermaas riep de hulp in van jeugdspelers en spelers uit het tweede, derde en vierde elftal. RKGSV rechtte vervolgens de rug en staat momenteel knap vierde in de vierde klasse F.

“Tja, ze hebben me zelf ook verrast”, grinnikt Vermaas. “We presteren boven verwachting, dus je hoort mij niet mopperen. We hadden al geen heel grote selectie, maar in juni raakten we ook nog eens twee goede spelers kwijt. Brian de Ronde ging naar De Valk en Milos Milosevic stopte. We zijn niet in paniek geraakt, maar vroegen ons toch wel even af hoe het nu verder moest. Zeker toen tijdens het oefenprogramma een van onze nieuwelingen, Jasper Coenraad (van FC Brandevoort, red.) ook nog geblesseerd raakte. We hebben het echter creatief opgevangen.”

En hieruit blijkt maar weer waarin een relatief kleine club als RKGSV groot in kan zijn, aldus Vermaas. “De sfeer binnen de vereniging is hartstikke goed en toen we de koppen bij elkaar staken, bleek al snel dat iedereen bereid was de helpende hand toe te steken. Als straks iedereen weer fit is, hebben we nog maar zestien man, dus het is wel fijn om te weten dat je eventueel terug kunt vallen op jeugd en of jongens uit de andere elftallen. Dit is misschien ook wel de reden dat ik hier al aan mijn vijfde seizoen bezig ben. RKGSV is een heel warme club, waar het prima werken is.”

Klik

Nu is Vermaas sowieso al een trainer van de langere termijn (bij FC Eindhoven/AV werkte hij ook vijf jaar, red.), maar als hij het ergens naar zijn zin heeft en de klik met de spelers is goed, dan maakt het hem niet zo veel uit op welk niveau hij werkzaam is. “Het plezier staat voorop, maar we gaan elke wedstrijd in om te winnen. Ons doel is handhaving, maar als we beter kunnen, zullen we dit uiteraard niet laten. Gezien de smalle spelersgroep, is het te hopen dat we iedereen binnenboord kunnen houden. Dus niet teveel blessures en schorsingen. Als we daar in slagen, hoeven we door geen enkele ploeg te worden weggespeeld.”

Opvallend is trouwens dat Vermaas momenteel bij RKGSV een soort dubbelrol vertolkt. Niet alleen is hij hoofdtrainer, maar ook masseur. “Ik heb ooit een opleiding gevolgd – niet afgemaakt trouwens – voor masseur. Dus samen met Gijs Vorstenbosch neem ik nu geregeld de spelers onderhanden. Eerst op de massagetafel en daarna op het trainingsveld. Ach, het is soms behelpen, maar tegelijkertijd heeft het ook zijn charme. Het kost me wel wat extra energie, maar zolang de spelers me ‘s zondags blijven verrassen, heb ik het er graag voor over.”

Favoriet

Zondag staat de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Woenselse Boys op het programma. “Mijn collega Peter Geurts heeft het daar prima voor elkaar”, oordeelt Vermaas. “Ze doen al een paar jaar mee voor promotie en vorig seizoen haalden ze zelfs de nacompetitie. Ik denk dat ze samen met HVV Helmond de favoriet voor de titel zijn. Zeker omdat ze negentig jaar bestaan, zijn ze wellicht extra gemotiveerd. We moeten top zijn om een goed resultaat te behalen.”

© Amateurvoetbal Eindhoven 


 

Overig nieuws

Holder de Bolder op de Polder

27-03-2023

Op zaterdag 10 juni zal er een...

Prijswijzigingen bier en frisdrank per 1 april

27-03-2023

Zoals eerder gecommuniceerd door...

Gerwen net iets efficiënter dan Rood Wit 62

27-03-2023

Beide keepers stonden er maar...

Sterk Gerwen wint in Milheeze

24-03-2023

De inhaalwedstrijd uit tegen...

75 JAAR RKGSV | JUBILEUMSEIZOEN | 1948 - 2023 |
KLIK HIER VOOR HET JUBILEUMPROGRAMMA
Toggle Bar